Normal_vaccins
Zo'n 600 kinderen en medewerkers van basisschool Christoffel, de BSO en TSO De Eetclub in Tilburg zijn afgelopen weekend gevaccineerd tegen hepatitis A. Eerder was bij vier leerlingen de besmetting met het virus geconstateerd. Dit meldt Brabants Dagblad.
Alle kinderen en medewerkers kwamen op zaterdag bijeen om de prik in ontvangst te nemen. Door snel in te grijpen wilde de GGD voorkomen dat er meer kinderen besmet worden. De inenting is meteen effectief en maakt ook de besmette kinderen niet meer besmettelijk. 
 
Hepatitis A is een leverontsteking die wordt veroorzaakt door een virus. Mogelijke verschijnselen zijn moeheid, misselijkheid, koorts, pijn rechts in de bovenbuik, gele huid en oogwit, donkere urine en beige ontlasting. Door het geel verkleuren van huid en oogwit werd deze ziekte vroeger ook wel geelzucht genoemd. Het virus zit in de ontlasting en kan ook in de urine zitten. Een goede hygiëne is daarom noodzakelijk om verdere verspreiding te voorkomen. Dit kan door vaak de handen te wassen met water en zeep en contactpunten rond de toiletten vaak schoon te maken. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids