Normal_kinderen__rennen__sport__beweging__gym

De Koninklijke Vereniging voor Lichamelijke Opvoeding (KLVO) organiseert jaarlijks verkiezingen om bewegen en sport in het onderwijs een kwaliteitsimpuls te geven. Om het jaar wordt de verkiezing voor of het basisonderwijs of het voortgezet onderwijs georganiseerd. In 2017 zijn de basisscholen weer aan de beurt.  In samenwerking met NOC*NSF gaat de KVLO op zoek naar scholen met een veelzijdig programma voor bewegen en sport ter bevordering van een actieve leefstijl. Dit meldt de KVLO.

Elke basisschool kan zich inschrijven. Belangrijk is dat er op de school behalve veel aandacht voor de lessen bewegingsonderwijs, ook een structureel buitenschools sport- en beweegaanbod voor alle leerlingen is in samenwerking met sportverenigingen of andere sportaanbieders.

Een nominatiecommissie selecteert uit alle inschrijvingen acht scholen die worden uitgenodigd om met een groep van zo’n  25 leerlingen naar de landelijke finaledag te komen. De genomineerden strijden op 12 april 2017 tijdens de finale op het sportcomplex van de Hogeschool Arnhem Nijmegen (ALO) in Nijmegen om de felbegeerde titel ‘Sportiefste basisschool van Nederland 2017’. Tijdens deze dag worden de directie, de vakleerkracht bewegingsonderwijs en een leerling bevraagd door een deskundige jury over het beweeg- en sportaanbod op de school. Alle leerlingen krijgen een aantal aantrekkelijke clinics in verschillende sporten aangeboden. Deze dag wordt in nauwe samenwerking met de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (ALO) en de gemeente Nijmegen georganiseerd.

Naast de titel ontvangt de winnaar een waardecheque van 2000,- euro. De andere genomineerde scholen ontvangen een cheque van 1000,- euro. Download hier de “spelregels” en het aanmeldingsformulier. Aanmelden voor de verkiezingen kan tot 11 februari  2017. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Mail voor meer informatie naar ton.winkels@kvlo.nl.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids