Normal_kinderombudsman__margrite_kalverboer

Ruim tweeënhalve week is Kinderombudsvrouw Margrite Kalverboer inmiddels op pad met haar kinderrechtentour. De kersverse Kinderombudsvrouw bezoekt honderden kinderen en jongeren in het onderwijs en de zorg. Ze wil van hen te horen hoe het met hen gaat en wat zij vinden dat er moet veranderen voor de jeugd van Nederland. Ook kinderen die geen persoonlijk bezoek krijgen van de Kinderombudsvrouw kunnen hun stem laten horen door het invullen van de online vragenlijst. Dit meldt dekinderombudsman.nl.

Kalverboer bezoekt tijdens de kinderrechtentour diverse scholen, zorginstellingen en andere jeugdorganisaties in heel Nederland om met kinderen en jongeren zelf te praten. Zo bezocht ze in de eerste week onder meer speciale basisschool De Vlieger en stichting Leergeld en vorige week sprak ze met jongeren van het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) en Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs (JOB).

De Kinderombudsvrouw wil van zoveel mogelijk jeugd hun mening horen, ook van hen die ze niet zelf kan bezoeken. Ze roept daarom alle kinderen en jongeren vanaf 9 jaar en ouder op om de online vragenlijst op www.kinderombudsman.nl in te vullen. Invullen duurt ongeveer 15 minuten en kan anoniem.

Vul hier de vragenlijst in

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids