Normal_kinderen__fietsen__helm__beweging__sport__mountainbiken__mountainbike

De ANWB heeft afgelopen jaar met het ANWB Kinderfietsplan 2000 gebruikte fietsen ingezameld en opgeknapt. Deze fietsen zijn bedoeld voor kinderen uit gezinnen die zich geen fiets kunnen veroorloven. De tweeduizendste fiets wordt maandagmiddag door ANWB-directeur Frits van Bruggen overhandigd bij het hoofdkantoor van de organisatie. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

In september vorig jaar is de ANWB begonnen met het kinderfietsplan. De organisatie riep mensen op om gebruikte fietsen voor kinderen tussen de tien en achttien jaar bij verscheidene inzamelpunten in te leveren. Zo waren er onder andere grote inzamelingsacties in Groningen en Apeldoorn. Vrijwilligers nemen de fietsen onder handen en knappen deze op. Via het Nationaal Fonds Kinderhulp komen de fietsen vervolgens bij de kinderen terecht.
 
In Nederland leven 61.000 kinderen onder de armoedegrens. De ANWB vindt dat elk kind recht heeft op een fiets. Mobiliteit, de wereld in vrijheid ontdekken, is juist in deze leeftijdsgroep een voorwaarde voor persoonlijke groei en sociale ontwikkeling. Het kinderfietsenplan gaat daarom ook de komende jaren door. Het streven is om in 2020 10.000 kinderen blij te hebben gemaakt met een fiets.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids