Normal_kind_rennen_blij_vrolijk_geluk_gelukkig

Jongeren op Gezond Gewicht haalt The Daily Mile naar Nederland. De organisatie maakte dit eerder al bekend, maar nu is het dan ook rond. Op 28 september wordt de Nederlandse The Daily Mile landelijk afgetrapt op de Rotterdamse basisschool de Toermalijn. Dat meldt Jongeren op Gezond Gewicht.

In Schotland is The Daily Mile dankzij onderwijzeres Elaine Wyllie, al een groot succes. Wyllie maakte zich zorgen over de slechte fysieke conditie van de vele leerlingen en wilde hier wat aan doen, daarom bedacht ze The Daily Mile: 15 minuten per dag (hard)lopen op school. 
 
De leerlingen van de Rotterdamse basisschool de Toermalijn rennen The Daily Mile! tijdens de landelijke aftrap. Dit doen ze samen met Erben Wennemars, ambassadeur van The Daily Mile Nederland en de Rotterdamse wethouder Adriaan Visser. 
 
Het doel van The Daily Mile Nederland is heel simpel: fittere kinderen door 15 minuten per dag (hard)lopen op school! Het is eenvoudig om uit te voeren en daardoor goed toepasbaar op elke basisschool. Het kan bijdragen aan de conditie van leerlingen, maar ook aan het concentratieniveau, stemming, gedrag en algehele welzijn. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids