Normal_ipad__tablet__onderwijs__docent__leerling__uitleg__ipad_onderwijs__digitaal

Basisschoolkinderen in Nederland ontvangen deze week de speciale uitgave van de kinderkrant Kidsweek. De extra editie 'Code Kidsweek' gaat over programmeren en wordt uitgegeven in samenwerking met Stichting CodeUur. De stichting vindt het belangrijk dat kinderen op school les krijgen in coderen en programmeren omdat deze vaardigheid van toenemend belang is in onze maatschappij. Dit meldt het platform voor uitgeefexperts Inct.

Volgens interim-hoofdredacteur Maartje Dammers van Kidsweek besteden scholen nog maar weinig aandacht aan programmeren, ook omdat ze vaak niet weten hoe. De Kidsweek-uitgave helpt scholen en kinderen daarin op weg, aldus Dammers. Zo worden allerlei technische termen uitgelegd en kunnen kinderen aan de hand van een stappenplan zelf aan de slag met bijvoorbeeld een game maken.

Stichting CodeUur wil dat alle kinderen in Nederland de kans krijgen digitale vaardigheden te ontwikkelen. Dit zal hen “maximaal voorbereiden” op een toekomst waarin ict, techniek en programmeren steeds belangrijker worden. “Met deze krant zetten we een belangrijke stap om kinderen te inspireren de mogelijkheden van technologie te ontdekken”, zegt directeur Ronilla Snellen van CodeUur.

Niet alleen abonnees ontvangen de speciale uitgave, ook 145.000 kinderen op de basisscholen van Nederland ontvangen de krant. Daarnaast is het blad online te bekijken en te bestellen via lezersservice@kidsweek.nl.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids