Normal_ouders_familie_gezin

Ouders & Onderwijs organiseert vaker peilingen van de 'Landelijke Ouderraad'. Deze keer gaat de peiling over de relatie tussen ouders en school. Met de peiling onderzoekt de organisatie hoe ouders de samenwerking met de school van hun kind ervaren. Dat meldt Ouders & Onderwijs.

Volgens de organisatie is er qua betrokkenheid van de ouders veel verschil tussen scholen. Zo zien sommige scholen de ouders als belangrijke partner en betrekken ze hen bij het onderwijs aan kinderen. Maar zijn er ook scholen die ouders helemaal niet betrekken.

De peiling onderzoekt hoe ouders zelf de relatie met de school van hun kind ervaren en welke inbreng ouders rond de school hebben. Ook wordt een aantal suggestief voor verbeteringen gedaan er is er ruimte om zelf suggesties aan te dragen. Van de uitkomsten van de peiling wordt een verslag gemaakt. Ouders & Onderwijs brengt de uitkomsten van de peiling onder de aandacht bij het ministerie van Onderwijs, scholen, leraren en andere professionals en organisaties. Aan de hand van het verslag kunnen ouders op de school van hun kind zelf het gesprek met de school over de samenwerking voeren.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids