Normal_kinderen__rennen__sport__beweging__gym

Elke dag anderhalve kilometer rennen met de klas. The Daily Mile is op scholen in Schotland en Engeland al een succes. Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) haalt The Daily Mile nu ook naar Nederland. De kinderen die elke dag anderhalve kilometer rennen voelen zich fitter, kunnen zich beter concentreren en het is ook goed voor de sociale contacten. Dat meldt JOGG.

JOGG vind het project perfect passen bij de themacampagne 'Gratis Bewegen: gewoon doen!'en is al een samenwerking aangegaan met The Daily Mile Foundation. De organisatie werkt nu hard aan de implementatie van het project zodat ook scholen in Nederland onderdeel kunnen worden van deze beweging. 

Niet alleen JOGG wil The Daily Mile naar Nederland halen. Eerder pleitte Erben Wennemars hier ook al voor. Vanaf september start er een landelijke campagne waaraan Wennemars zijn naam heeft verbonden. Wennemars gelooft in bewegen en wil dit initiëren vanuit zijn maatschappelijke betrokkenheid.

The Daily Mile is bedacht door een docente op een basisschool in Schotland. Zij wilde een eind maken aan het veel voorkomende overgewicht van de kinderen en liet hen daarom elke dag een mile, zo'n anderhalve kilometer, rennen. Steeds meer basisscholen in Schotland en Engeland namen dit over en nu is Nederland aan de beurt.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids