Normal_noordzee_ouddorp_strand_zwemmen_kinderen

In steeds meer gemeenten klinkt de roep om het schoolzwemmen weer in ere te herstellen. Zo wil de Statenfractie van de Partij voor de Vrijheid (PVV) van Groningen dat schoolzwemmen voor basisschoolkinderen weer verplicht wordt. Dit meldt RTV Noord.

De gemeente Groningen schafte het schoolzwemmen af om een bezuiniging van tweeënhalf miljoen euro per jaar te kunnen realiseren. Fractievoorzitter Ton van Kesteren wil het schoolzwemmen in Groningen echter weer verplicht stellen voor kinderen vanaf 5 jaar. Volgens hem zijn er anno 2016 teveel gevallen van verdrinkingen. 
 
Ook BurgerBelangen in Raalte pleit voor behoud en zelfs uitbreiding van het schoolzwemmen. De fractie vindt dat schoolzwemmen hoort in de hedendaagse cultuur van kinderen meer laten bewegen en sporten. Ook in Den Haag en Drenthe gaan er stemmen op voor behoud van het schoolzwemmen.
 
Ook directeur Van Mourik van de Reddingsbrigade pleit voor de herinvoering van schoolzwemmen. Steeds meer drenkelingen hebben een beperkte zwemvaardigheid. “Er moet veel meer aandacht besteed worden aan zwemmen en schoolzwemmen is daar een oplossing voor. Daarbij moeten kinderen ook een diploma kunnen behalen. Op dit moment zien we nog dat teveel kinderen buiten de boot vallen en dat zijn helaas ook de kinderen die wij dan moeten redden.”
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids