Normal_sport_sporten_kind_gym

Er worden steeds meer Sport BSO's opgestart. Ouders willen dat hun kinderen buiten zijn en bewegen. En daar spelen de buitenschoolse opvang op in, met opvang die gericht is op sporten en bewegen. Dit meldt Hengelo's Weekblad.

Zo gaat Parbédie Kinderopvang uit Hengelo onder andere tennis, volleybal, judo en softbal aanbieden op sportpark de Bijenkorf. Volgens Judith Timmerhuis, directeur van Parbédie, is er veel vraag naar sport en spel en zijn de eerste aanmeldingen al binnen. Dichtbij de locatie zit nog een Sport BSO, maar Timmerhuis denkt niet dat er sprake zal zijn van concurrentie. “We gaan verschillende clubs uitnodigen om de kinderen bekend te maken met de verschillende sporten. Sporten en bewegen staat centraal. Sporten is uitermate geschikt om de lichamelijke vaardigheden te ontwikkelen. Denk daarbij aan kracht, lenigheid, uithoudingsvermogen en techniek. Maar altijd staat het plezier hebben in sporten en bewegen voorop.’’ 
 
Het is wetenschappelijk aangetoond dat buiten spelen en bewegen de ontwikkeling van kinderen enorm stimuleert. Creativiteit, nieuwsgierigheid en kwaliteit van spel nemen toe. Het is goed voor het concentratievermogen en kinderen leren beter omgaan met risico’s als vallen en uitglijden. Ook op scholen wordt steeds meer aandacht besteed aan bewegen met bijvoorbeeld ModderDag en Buitenspeeldag en het bevorderen van Gezonde Schoolpleinen.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids