Normal_euro_geld_kind_smokkel_handel

De scholenstichting De Vrije School Noord en Oost Nederland (VSNON) heeft jarenlang niet alle vergoedingen gekregen waar de scholen wel recht op hadden. De scholen vroegen om geld om het ruimtegebrek op te lossen. De gemeente heeft altijd geweigerd mee te betalen aan verbouwingen maar komt nu deels op deze beslissingen terug. Dit meldt De Stentor.

Een recent geschil over het budget voor het verbouwen van de locatie aan de Valckstraat zette de gemeente aan het denken. Tijdens de gesprekken met de school kwamen eerdere meningsverschillen aan het licht waarvan de gemeente nu vindt dat destijds de verkeerde besluiten zijn genomen. Dit kon volgens de gemeente gebeuren doordat de schoolbesturen de aanvragen niet op de juiste manier hadden ingediend, maar ook omdat de gemeente zelf de situatie niet altijd goed heeft geïnterpreteerd. Tot deze conclusie komt de gemeente Zutphen na eigen onderzoek.

Al met al gaat het om een bedrag van ruim 1,4 miljoen euro waar VSNON nog recht op heeft. De gemeente heeft nu met de scholenstichting afgesproken dat zij dit geld alsnog zullen ontvangen. Een groot deel van het bedrag zal echter worden verrekend met een uitstaande lening van de VSNON bij de gemeente. Deze lening ging de VSNON in 1999 aan om de grote zaal voor de middelbare school aan De Weerdslag te kunnen financieren. De gemeente weigerde ook toen mee te betalen aan de verbouwing maar was wel bereid het bedrag voor te schieten. Deze lening wordt nu kwijtgescholden.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids