Normal_jogging_rennen_hardlopen

Ook in Nederland moeten basisschoolkinderen elke dag anderhalf kilometer gaan rennen. Erben Wennemars wil 'The Daily Mile' vanuit Engeland en Schotland naar Nederland halen. Dit meldt RTL Nieuws. 

Op sommige scholen in Nederland wordt The Daily Mile al gelopen. Vanaf september start er een landelijke campagne waaraan Wennemars zijn naam heeft verbonden. Wennemars gelooft in bewegen en wil dit initiëren vanuit zijn maatschappelijke betrokkenheid. 
 
Wennemars is enthousiast. “Het kan op elk moment. Je kunt elke dag wel ergens een kwartiertje pakken. Het geeft ook geen gedoe met omkleden, want de kinderen hoeven geen andere kleding aan." Naast het terugdringen van overgewicht is rennen ook bevorderend voor het concentratievermogen. Dus anderhalve kilometer rennen voor een toets is dan ideaal, aldus Wennemars.
 
The Daily Mile is bedacht door een docente op een basisschool in Schotland. Zij wilde een eind maken aan het veel voorkomende overgewicht van de kinderen en liet hen daarom elke dag een mile, zo'n anderhalve kilometer, rennen. Steeds meer basisscholen in Schotland en Engeland namen dit over en nu is Nederland aan de beurt. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids