Normal_pc_computer_toetsenbord_digitaal

Accesso Onderwijs is een nieuw soort informatiemanagement, specifiek ontwikkeld voor de onderwijssector. Hiermee hebben schoolorganisaties binnen één omgeving inzicht in de domeinen Finance, HR en Primair Onderwijsproces. Dit meldt Accesso Onderwijs.

Schoolorganisaties zijn de afgelopen jaren steeds verder geprofessionaliseerd. Het verhogen van de leeropbrengsten en het rendement van de organisatie staan op de agenda van elk schoolbestuur. "Kwalitatief hoogwaardige managementinformatie is essentieel bij het besturen van een organisatie of team," zegt commercieel directeur Toon Griffioen. "De bestaande oplossingen bieden ófwel dashboarding, ófwel rapportages. Wij vinden dat beide vormen in één oplossing thuishoren en daarom hebben we Accesso ontwikkeld; informatiemanagement speciaal voor het onderwijs." 
 
"Finance, HR en Onderwijsprestaties zijn drie belangrijke domeinen voor onderwijsorganisaties. Domeinen die nauw met elkaar samenhangen want uiteindelijk draait het allemaal om de ontwikkeling van de leerling. Accesso biedt binnen één omgeving inzicht in de domeinen Finance, HR en Primair Onderwijsproces," aldus Griffioen. "Actueel inzicht in de samenhang van de drie domeinen leidt er toe dat leidinggevenden in het onderwijs meer grip krijgen op onderwijskwaliteit en bedrijfsvoering." De rapportages en dashboards sluiten nauw aan op de eisen van belangrijke stakeholders als DUO, Belastingdienst, CBS en de Onderwijsinspectie.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids