Normal_rss_entry-48257

Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid gaat maandag op bezoek in het aardbevingsgebied in Groningen. Daar zal hij zich laten informeren over de herbouw- en versterkingswerkzaamheden van onder meer een school. Dat liet zijn ministerie donderdag weten. Dat melden ANP en ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

De minister brengt een bezoek aan de vervangende school en school in aanboud in Loppersum. Ook brengt hij een bezoek aan het Alfa-college in Groningen. Hier bekijkt Asscher de opleidingen en spreekt met jongeren en omgeschoolde mensen. Verder zal hij ook een de intentieverklaring arbeidsmarktketen aardbevingsgerelateerde bouw Groningen ondertekenen. 

In Groningen zijn de laatste jaren veel aardbevingen door de gaswinning van de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM). Tegen de gaswinning is veel verzet. Groningers voelen zich onveilig door de bevingen. Door de bevingen zijn tientallen schoolgebouwen niet veilig genoeg. Om de schoolpanden te versterken zijn de komende jaren vele miljoenen euro's nodig. Bij sommige scholen zijn al werkzaamheden uitgevoerd. 

© Nationale Onderwijsgids