Logo_ps_rio_200x150

Naast het Olympische lespakket heeft NOC*NSF ook een speciaal Paralympisch lespakket ontwikkeld. Met het lespakket 'Rio 2016' krijgen de leerlingen een uniek kijkje in de wereld van de sporters, de Paralympische Spelen en die van Rio 2016 in het bijzonder. Het pakket is bedoeld voor alle groepen uit het basisonderwijs en kan door docenten uit het primair onderwijs gratis worden gebruikt. Dat meldt Special Heroes.

Van 7 tot en met 18 september 2016 worden in Rio de Janeiro, Brazilië, de Paralympische Zomerspelen gehouden. “Met het Paralympische lespakket kunnen kinderen op school op een laagdrempelige manier kennis maken met een groot aantal sporten”, vertelt NOC*NSF-directeur Gerard Dielessen. Daarnaast is het volgens de directeur voor kinderen erg leuk om eens stil te staan bij de Paralympische spelen, zoals de historie, de verschillende aspecten van de Paralympische Spelen en de Paralympische waarden.

Het lespakket bestaat informatie voor het houden van een spreekbeurt, Paralympische filmpjes, een quiz en diverse opdrachten. In het lespakket staan de Olympische en Paralympische waarden excelleren, respect en vriendschap centraal. Op www.ikjijwij.info is meer informatie over het lespakket te vinden.

© Nationale Onderwijsgids