Normal_copyright_stockfreeimages_tekenen_knutselen_klas

TV-zender Cartoon Network organiseert deze zomer de tweede editie van de wedstrijd Imagination Studios Awards. Kinderen van 4-15 jaar kunnen hun talent tonen op het gebied van tekenen, storyboard tekenen/ script schrijven en animatievideo. Speciaal voor deze wedstrijd heeft Cartoon Network een lespakket ontwikkeld. Het gratis lespakket ondersteunt kerndoelen op het gebied van Nederlands, Oriëntatie op jezelf en de wereld en Kunstzinnige oriëntatie. Dat meldt Cartoon Network. 

De Cartoon Network studio brengt de grootste talenten op het gebied van tekenen, script schrijven, storyboard tekenen en animatievideo samen. En nu zoekt de zender naar jeugdig talent in de leeftijd van 4-15 jaar. Kinderen kunnen van 1 juni tot en met 31 augustus zo vaak meedoen als ze willen in de verschillende categorieën en maken kans op mooie prijzen, waaronder een Wacom tablet, een tekenset van Staedtler en een jaarabonnement op Kidsweek. De winnaars worden medio september bekend gemaakt.

Het lespakket bestaat uit vier gedetailleerde lesplannen en activity sheets voor de leerlingen. Alle lessen in Cartoon Network Imagination Studios richten zich op het belang van vriendschap om goede relaties met anderen aan te gaan en te onderhouden. De lessen zijn aan te passen voor leerlingen van 6-12 jaar oud en bieden verschillende mogelijkheden om op school te gebruiken. Per activiteit wordt een gemiddelde lesduur aangegeven. Docenten kunnen de creaties van de leerlingen eenvoudig insturen en mee laten dingen in de wedstrijd. Het lespakket is hier te downloaden.

© Nationale Onderwijsgids