Logo_logo_ratho

Ratho B.V., ict-beheerder voor het onderwijs, is de zesde officiële koppelpartner geworden van de Stichting Basispoort. Naast Skool Control, QL-Online, MOO, EDUgrip en Cloudwise zal per 1 augustus 2016 ook de schoolnetwerkomgeving van Ratho gekoppeld zijn met Basispoort. Met deze oplossing loggen leerkrachten en leerlingen via de schoolnetwerkomgeving van Ratho slechts één keer in, bij Ratho. Al het digitale lesmateriaal waarvoor de school een licentie heeft bij de aangesloten uitgeverijen is dan direct vanuit de omgeving van Ratho toegankelijk (Single Sign On). Op deze manier wordt voldaan aan een van de speerpunten van de PO-Raad, namelijk het zo gebruiksvriendelijk mogelijk maken van het gebruik van digitale materialen. Dit meldt Ratho B.V.

Er is veel vraag naar een koppeling tussen leerlingvolgsystemen enerzijds en de werkplekomgeving anderzijds, zodat scholen dezelfde gebruikersgegevens maar één keer in hoeven te voeren. Thomas Schepers, directeur van Ratho, zegt hierover: “Wij zorgen ervoor dat de gebruikersomgeving automatisch ingericht wordt in bijvoorbeeld de werkplekomgeving en office 365, nadat deze binnen het leerlingadministratiesysteem zijn aangemaakt. Door de koppeling met Basispoort wordt dit nu enorm vereenvoudigd. Door de gekozen opzet van de koppeling, kunnen wij daarnaast deze functionaliteit ook beschikbaar stelen voor stichtingen die het technisch beheer in eigen hand willen houden en dus niet kiezen voor een vast beheerconcept.”

Dit nieuwe concept is slechts een klein onderdeel in het geheel waarmee scholen stichtingsbreed optimaal online kunnen (samen) werken en waarmee gebruikers daadwerkelijk in een omgeving kunnen werken, waarin gepersonaliseerd leren centraal staat. “Met ons nieuwe, innovatieve concept, laten we zien dat onze (toekomstige) opdrachtgevers met vertrouwen met ons de visie en uitdaging van het toekomstgerichte onderwijs van 2032 aan kunnen gaan. Ook zullen we ons vanaf komend jaar actief op de aanbestedingsmarkt gaan begeven.” Ratho is sinds 2005 actief als ICT dienstverlener in het PO en voortgezet (speciaal) onderwijs.
 

© Nationale Onderwijsgids