Normal_op_de_trap_nb_114558

Het Frans Hals Museum in Haarlem biedt een schoolprogramma waarin er voor elke leeftijd activiteiten zijn. Zo zijn er Kijk- en Doe tochten, diverse workshops en een speciale kinderaudiotour. Dit schooljaar is er ook een zaal vol poppenhuiskamers. 

Op basis van bestaande 17e en 18e-eeuwse poppenhuizen is een fabelachtige collage gemaakt van 71 kamers, waarvan een deel in 3D. Het biedt de leerlingen de kans om van heel dichtbij details te ontdekken die vaak verborgen blijven. Bron van inspiratie is het monumentale poppenhuis van de Amsterdamse koopmansvrouw Sara Rothé, één van de pronkstukken van het Frans Hals Museum.

Voor kinderen van circa 8 – 12 jaar is er een speciale kinderaudiotour. Loop met Trijntje, dokter Ludeman en Karel de Kater door het museum en luister naar een verhaal over het poppenhuis van Sara Rothé en het leven van vroeger. De audiotour is mogelijk gemaakt dankzij ondersteuning van de Stichting Dorodarte. De duur van de tour is 60 minuten. De kosten zijn 60 euro per klas (maximaal 32 leerlingen). In maart en april is de poppenhuis kinderaudiotour op dindsdag, woensdag en donderdag gratis. De doelgroep is groep 6 tot en met 8.

Verder is er ook een poppenhuis wandeling. Een heel afwisselende wandeling langs het echte poppenhuis en de poppenhuiskamerzaal. Ook bekijken de leerlingen schilderijen met wonen als onderwerp. Zo ontdekken ze van alles over het gewone leven in de 17de en 18de eeuw: over slapen, wassen, koken en eten, over verwarming, verlichting, aan- en afvoer van water. Heel interactief, met kijkspellen en met een korte theatrale doe-opdracht tegen het decor van één van de poppenhuiskamers. De duur van deze wandeling is 60 minuten en kost 120 euro per klas (maximaal 32 leerlingen). De doelgroep van deze wandeling is groep 4 tot en met 6.

Meer informatie over het schoolprogramma van het Frans Hals Museum is te vinden op de website.

(Dit is een advertorial)