Normal_normal_luizencapes_kapstok_basisschool

Het Landelijk Steunpunt Hoofdluis (LSH) organiseert op woensdag 2 maart 2016 voor de zesde maal Luizendag. Doel van deze dag is om scholen en ouders bewust te maken van het belang van regelmatig kammen, ter preventie van besmettingen. De Luizendag wordt georganiseerd in afstemming met het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu. Dat meldt Gezondeschool.nl.

Alle kinderen van Nederland moeten in een keer luisvrij worden. Daar zijn ouders hard bij nodig. Ouders worden opgeroepen om daags voor de Luizendag thuis hun kinderen te kammen. Op de Luizendag zelf vindt dan controle op school plaats. Het LSH verzorgt duidelijk en vrolijk foldermateriaal om dit te faciliteren. Zo worden alle ouders op een positieve manier gewezen op het feit dat ze zelf de netenkam door het haar van hun kinderen moeten halen aan het eind van elke schoolvakantie.

Scholen kunnen meedoen aan de Luizendag door zich in te schrijven op de website van het Landelijk Steunpunt Hoofdluis. Na inschrijving ontvangen scholen meer informatie.

© Nationale Onderwijsgids