Normal_14007842185_0a155cd25a_o

Basisscholen kunnen zich inschrijven voor de vierde editie van de Koningsspelen. Scholen die eraan meedoen, organiseren dan op de laatste schooldag voor Koningsdag een eigen Oranjefeest met ontbijt en sport. Dit jaar worden de Koningsspelen georganiseerd op 22 april. De inschrijving is maandag 4 januari officieel van start gegaan op basisschool De Polsstok in Amsterdam, die vorig jaar is uitgeroepen tot sportiefste school van het land. Dat meldt AD.

Koning Willem-Alexander bedacht de spelen in 2013 vlak voor zijn troonsbestijging, om ook de jongste jeugd bij die gelegenheid te betrekken en om aandacht te vragen voor beweging, sport en spel. De Koningsspelen beginnen met een gezamenlijk ontbijt en daarna zijn er voor alle aangemelde scholen en scholieren tal van sportieve activiteiten. Scholen zijn vrij om zelf invulling te geven aan de spelen.

In 2015 deden in Nederland en Caribisch Nederland 1,2 miljoen kinderen mee aan de Koningsspelen. De spelen worden georganiseerd en deels gefinancierd door de Krajicek Foundation en de Johan Cruijff Foundation. 

© Nationale Onderwijsgids