Normal_ice-75596_960_720

Het KNMI heeft voor Groningen, Friesland en Drenthe weeralarm code rood afgegeven vanwege extreme omstandigheden door de ijzel. Veel scholen in de noordelijke provincies blijven vandaag dicht. Ook rijden er geen bussen en is het treinverkeer beperkt. Dit melden de Telegraaf, het NRC en Volkskrant.

Veel scholen voor primair en voortgezet onderwijs houden vandaag de deuren dicht. Ook op scholen voor speciaal onderwijs zijn er vandaag geen lessen. De busjes voor leerlingenvervoer rijden vandaag niet, zo meldt onder meer vervoerder Connexxion uit de regio Hoogeveen. Op sommige middelbare scholen en mbo- en hbo-instellingen beginnen de lessen later. De Rijksuniversiteit Groningen schrapt alle colleges tot 12.00 uur vandaag. De Hanzehogeschool Groningen blijft de hele dag gesloten.
 
Door de ijzel zijn de wegen in het noorden en noordoosten van het land spiegelglad. In het Waddengebied en het noorden van Flevoland en Overijssel geldt code oranje. Het KNMI roept op niet de weg op te gaan. Het weerinstituut verwacht dat de ijzel nog tot het einde van de ochtend aan zal houden. Wie toch de weg op gaat met de auto kan beter niet harder rijden dan vijftig, aldus de ANWB. 
 
© Nationale Onderwijsgids