Normal_kind_eten

Meer dan de helft van de basisschoolkinderen heeft goede voornemens voor 2016, zo blijkt uit onderzoek van Totally Fit Kidz. Op basis van het onderzoek is een top vijf vastgesteld: geld sparen, gezonder eten, beter huiswerk maken, meer bewegen en beter luisteren/liever zijn. Dat meldt Wessels Media.

Ingrid Jansen en tv-kok Mathijs Vrieze gaan basisschoolkinderen en hun ouders helpen hun goede voornemens te verwezenlijken in Totally Fit Kidz bij RTL Telekids. In het programma krijgen basisschoolkinderen in 25 afleveringen tips en voorbeelden voor een gezondere leefstijl.

Jansen en Vrieze maken samen met kinderen gezonde traktaties en bezoeken topsporters om te kijken hoe je op een leuke manier meer kan bewegen. Kinderen laten hun ultieme gezonde schoolpleintip zien, om de kijkers te inspireren om ook vaker naar buiten te gaan. Daarnaast is geen basisschool in Nederland meer veilig voor de Pimp My Lunch Box overval, waarin ongezonde of saaie lunchtrommels een gezonde metamorfose krijgen.

Volgens 65 procent van de ouders beslist hun kind over de inhoud van de lunchtrommel. Kinderen zeggen zelf veel meer invloed te hebben, want volgens 85 procent van de kinderen beslissen zij wat er mee naar school gaat. Driekwart van de kinderen luncht minimaal drie keer per week op school. De standaardlunch van Nederlandse kinderen bestaat uit hartige boterhammen (87 procent) en vaak ook een zoete (55 procent) variant. Daar wordt een stukje fruit bij gegeten (54 procent) en vruchtensap (30 procent) of water (26 procent) bij gedronken.

Het programma 'Totally Fit Kidz' wordt mogelijk gemaakt door de Hartstichting en het Nationaal School Ontbijt. Totally Fit Kidz is vanaf 2 januari iedere zaterdag en zondag te zien om 15.30 uur bij RTL Telekids, op het kanaal van RTL 8. RTL Telekids is op schooldagen van 06.30 tot 10.00 uur en van 15.00 tot 17.00 uur en in het weekend van 06.30 tot 17.00 uur te zien.

© Nationale Onderwijsgids