Normal_timber_frames

Bij een ongeluk in de gymzaal van basisschool De Klinker in Schiedam zijn dertig kinderen van een klimrek gevallen. Negen kinderen raakten daarbij gewond. De kinderen wilden op de foto met enkele Zwarte Pieten die de school bezochten. Door nog onbekende oorzaak gleed het klimrek weg. Tot er meer duidelijkheid is blijft het gymlokaal van de school gesloten. Dit meldt het AD.

Negen kinderen moesten na het ongeluk naar het ziekenhuis worden gebracht met verwondingen. Twee kinderen hebben een enkelbreuk en één leerling heeft een hersenschudding opgelopen. De andere kinderen hebben aan de val kneuzingen en schaafwonden overgehouden. “Al met al valt het gelukkig nog mee”, zegt directeur Hans Loendersloot van de school.

Dat het ongeluk met het klimrek heeft kunnen gebeuren is opvallend, vindt Loendersloot. Het klimtoestel werd vorige maand nog goedgekeurd. “Er was bij ons niks bekend van mankementen”. Stichting Primo, de overkoepelende organisatie waaronder De Klinker valt, doet onderzoek naar de oorzaak. Ook is het incident gemeld bij de De Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA).

De school heeft alle ouders op een informatiebijeenkomst op de hoogte gebracht over het ongeval. Met de kinderen is in de klas gesproken over wat er is gebeurd en met enkele leerlingen zijn er individuele gesprekken geweest. Volgens directeur Loendersloot krijgen de kinderen alle hulp die ze nodig hebben, maar de school wil zo snel mogelijk over tot de orde van de dag. “Dat is voor alle leerlingen het beste”, aldus de directeur.

© Nationale Onderwijsgids