Normal_dieuwertje_blok__wim_kluvers

Dit jaar doet Het Sinterklaasjournaal van de NTR voor de vijftiende keer verslag van de actuele ontwikkelingen en achtergronden rondom de intocht, het verblijf en de verjaardag van de Goedheiligman in Nederland. De presentatie vanuit de studio is zoals altijd in handen van Dieuwertje Blok. Dolores Leeuwin en Jeroen Kramer doen verslag vanaf verschillende locaties in het land. Het Sinterklaasjournaal is vanaf 9 november tot en met 5 december elke dag te zien om 18.00 uur bij NPO Zapp op 3. Dat meldt NTR.

Zaterdag 14 november is het groot feest in Meppel. Die dag zetten Sinterklaas en zijn Pieten voet aan wal in het Drentse stadje. De NTR doet live verslag van de intocht in de speciale - extra lange - aflevering van het Sinterklaasjournaal, die wordt gepresenteerd door Dieuwertje Blok. Op de kade wordt zij bijgestaan door Jeroen Kramer, een van de vaste verslaggevers van Het Sinterklaasjournaal. De uitzending begint om 12.00 uur en duurt tot ongeveer 13.15 uur. Op het digitale themakanaal NPO Zapp Xtra is de intocht met gebarentolk te volgen.

Het Sinterklaasjournaal is elke dag te zien om 18.00 uur bij NPO Zapp op 3. Natuurlijk duiken er weer een hoop bekende Nederlanders op in het journaal, waaronder Erik van Muiswinkel, Joep van Deudekom, Jochem Myjer en Bert Visscher. Op zondagen komt het weekoverzicht en als opmaat voor Sinterklaasavond op 5 december het jaaroverzicht. Daarnaast wordt Het Sinterklaasjournaal meerdere keren per dag herhaald op NPO Zapp en NPO Zapp Xtra. Ook is Het Sinterklaasjournaal terug te kijken op www.schooltv.nl

© Nationale Onderwijsgids