Normal_schoolfruit__programma__po__vo__gezonde_school__fruit

Op 2 november is het Europees schoolfruit- en groenteprogramma 2015/2016 van start gegaan. De 1.900 basisscholen die deelnemen ontvangen 21 weken lang voor elke leerling drie stuks gratis groente of fruit per week. In het voortgezet onderwijs begint een pilotprogramma waarin de eerste twee klassen van 25 scholen gedurende 21 weken schoolfruit krijgen. Dat meldt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Nederland doet in schooljaar 2015/2016 voor het zevende jaar mee aan de Europese schoolfruitregeling. Veel scholen maken van de start van de schoolfruitleveringen een feestelijke activiteit. Zo worden kinderen op een leuke manier gestimuleerd om meer groenten en fruit te eten. Daarnaast kunnen de leerlingen kennis opdoen over groenten en fruit door schoolfruitlesmateriaal en digibordlessen.

De erkende schoolfruitleveranciers 2015/2016 zijn Freshweb, HealthyQ, Het gezonde tien uurtje, Lidl Nederland en Vitamine & Zo. Naast de bijdrage vanuit de EU zorgen zij voor de private bijdrage. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) voert de schoolfruitregeling uit in opdracht van het ministerie van Economische Zaken.

© Nationale Onderwijsgids