Logo_cover_kinderen_die_de_wereld_hebben_veranderd_300

Vanaf deze maand kunnen 180.000 kinderen in Nederland gratis verhalen lezen over kinderrechten uit het boek Kinderen die de wereld hebben veranderd. Ze kunnen daartoe het ebook of de app downloaden die 12 van 22 verhalen uit deze uitgave bevat over kinderen die zijn opgestaan tegen onrecht, zoals Malala en Anne Frank. Kinderen in groep 8 van het primair onderwijs worden opgeroepen de verhalen te lezen via de landelijke VO Gids. Dit meldt uitgever PixelPerfect Publications. 

De VO Gids helpt kinderen bij het kiezen van de juiste school voor voortgezet onderwijs. In het artikel dat in de gids is opgenomen worden kinderen aangespoord ook zelf in actie te komen voor kinderen in Nederland die het minder hebben via het Nationaal Fonds Kinderhulp.

Vanaf najaar 2015 worden verhalen uit Kinderen die de wereld hebben veranderd ook toegepast in het voortgezet onderwijs, als aanvulling op de reguliere lesstof. Meer informatie vindt u op op www.ikverandermee.nl.

Deze initiatieven zijn tot stand gekomen dankzij de inspanning van het College voor de Rechten van de Mens, Nationaal Fonds Kinderhulp, de ASN Bank, StudioVO , de VO Gids en uitgever van het boek PixelPerfect Publications.

© Nationale Onderwijsgids