Normal_voorlezen

Op vrijdag 9 oktober was het de landelijke Dag van de Duurzaamheid. Op die dag werden duizenden activiteiten georganiseerd om te laten zien hoe de wereld schoner, mooier en eerlijker kan. Ook kinderen hebben veel vragen en ideeën over milieu, verdeling van rijkdom, natuur en samenleven. Daarom werd er op veel basisscholen en kinderboerderijen door het hele land een duurzaam verhaal voorgelezen. Dat meldt Dag van de Duurzaamheid.

Dit jaar hebben prinses Laurentien van Oranje en Jan Terlouw, kinderboekenschrijver en voormalig politicus, een speciaal boek geschreven genaamd 'Kapsones'. Dit boek is geschikt voor de bovenbouw (8 jaar en ouder).

Verschillende scholen hadden een speciale gast uitgenodigd om te komen voorlezen op de Dag van de Duurzaamheid. Zo kwam gedeputeerde Hester Maij van natuur en landelijk gebied op bezoek van een Overijsselse basisschool. Ook waren Matthijs Nieboer, directeur Natuur en Milieu Overijssel en Jacobvan Olst, directeur Landschap Overijssel, aanwezig. Op een basisschool in Assen kwam energiegedeputeerde Tjisse Stelpstra langs om voor te lezen uit het boek 'Kapsones'. Aansluitend ging hij met de leerlingen in gesprek over duurzaamheid en de wereld om ons heen. 

© Nationale Onderwijsgids