Normal_normal_peuter_schaduw

Per 1 oktober is het Landelijk Steunpunt Brede Scholen gestopt. Vlak voor de zomervakantie is definitief besloten dat de subsidies van de ministeries stopt. Het doel van het steunpunt was om de brede schoolontwikkeling praktisch en oplossingsgericht te ondersteunen, aanjagen en inspireren. Dat meldt Brede Scholen.

Zeven jaar geleden is het steunpunt beginnen. Waar in 2009 nog 1100 brede scholen waren, is dit aantal nu gegroeid naar 2500. Het steunpunt verwacht dat dit er alleen maar meer worden. Brede scholen zijn een samenwerking tussen kinderopvang, school en andere organisaties, specialisten en instellingen.

Op 30 september organiseerde het steunpunt een afsluitend symposium. Hier werden de ervaringen van het steunpunt, onderwijs, gemeenten, opvang, politiek en wetenschap van de afgelopen zeven jaar gebundeld. De website van het steunpunt blijft nog tot het einde van dit jaar in de lucht. Alle informatie van het steunpunt komt beschikbaar op de websites van de PO-Raad en de Brancheorganisatie Kinderopvang. 

© Nationale Onderwijsgids