Detective Appie

In de Kinderboekenweek draait het niet enkel om bestaande boeken, maar ook om het inspireren van kinderen. Schrijver Abdelkader Benali kruipt voor De Grote Schrijfwedstrijd in de huid van detective Appie en neemt basisschoolleerlingen mee langs de geheimen van bekende kinderboekenschrijvers. De speciaal ontwikkelde digibordlessen zijn gratis te downloaden en moeten de leerlingen uiteindelijk stimuleren om verhalen van schrijvers Selma Noort en Arend van Dam af te maken.  

Leerkrachten kunnen met behulp van de digibordlessen hun leerlingen enthousiast maken voor het schrijven van verhalen. In de lessen worden vragen behandeld als 'Moet een gedicht rijmen?' en 'Waar haal ik inspiratie vandaan?', om zo leerlingen met zelfvertrouwen en plezier in de pen te laten klimmen. 
 
Na het volgen van de lessen zijn de leerlingen klaar om mee te doen aan De Grote Schrijfwedstrijd die loopt van 7 oktober tot en met 15 november 2015. Voor de groepen 3, 4 en 5 maakte kinderboekenschrijfster Selma Noort een begin van het verhaal, dat vervolgens door een leerling afgemaakt dient te worden. Voor groepen 6, 7 en 8 heeft schrijver Arend van Dam dezelfde uitdaging opgesteld.
 
Benieuwd naar het lesmateriaal en de schrijfgeheimen? Klik hier
 
© Nationale Onderwijsgids