Logo_dw_logo_250px

Donald Duck Weekblad lanceert vandaag in samenwerking met The Walt Disney Company de game DuckWorld Smart Adventures. Een wereldwijde primeur waarvoor de redactie van Donald Duck Weekblad de handen ineen heeft geslagen met game- en educatiespecialisten. In deze PC game komt Duckstad voor het eerst tot leven in 3D. Dit meldt uitgeverij Sanoma. 

De redactie van Donald Duck Weekblad is er als eerste in geslaagd om een 3D edutainment kindergame van Nederlandse bodem te ontwikkelen. Door het spelen van de game wordt lesstof van de basisschool spelenderwijs geoefend in Duckstad. Daarnaast komen ook ‘21st century skills’ aan bod. De game is een interactieve, online wereld vol spannende, grappige en leerzame games met Donald Duck en andere bekende figuren uit Duckstad. 

De game helpt kinderen op weg naar een toekomst waarin deze vaardigheden belangrijk zijn. Het geïntegreerde game platform omvat meer dan 20 grappige mini-games. Met deze games oefenen kinderen onbewust hun probleemoplossend vermogen en vaardigheden als samenwerken en ondernemerschap. Natuurlijk komt ook lesstof van de basisschool zoals rekenen, woordenschat, aardrijkskunde, spellen en Engels op een Duckse manier aan bod.

DuckWorld Smart Adventures is vanaf vandaag beschikbaar voor PC. Het spel richt zich op kinderen vanaf 6 jaar. Meer informatie op DuckWorld.nl.

© Nationale Onderwijsgids