Normal_copyright_stockfreeimages_oudere_student_langstudeerder_studie_lezen_boeken_cursus_thuisstudie

VOS/ABB organiseert dit najaar een cursus 'Wet werk en zekerheid en de Participatiewet'. Centraal staan de wijzigingen in de wetten en de gevolgen hiervan voor de werkgevers in het onderwijs. De cursus beslaat een middag en wordt gehouden op 6 oktober van 13.00 tot 16.00. Dit meldt VOS/ABB. 

De cursus is bedoeld voor leden van VOS/ABB. Doelgroep zijn P&O'ers, beleidsmedewerkers HRM, bestuurders en schoolleiders. De bijeenkomst richt zich daarbij vooral op het basis-, speciaal en voortgezet onderwijs. 
 
De wijzigingen in de Wet werk en zekerheid (Wwz) en de Participatiewet worden tijdens de cursus belicht. Daarbij wordt stilgestaan bij het aangepaste ontslagrecht, de ketenbepaling en de transitievergoeding. Tevens moeten er bij ontslag verschillende stappen gezet worden voor het UWV. Ook hier zal over gesproken worden. Momenteel is de Wwz nog niet van toepassing op het openbaar onderwijs. Volgens VOS/ABB is deze cursus daarom vooral interessant voor werknemers en -gevers uit het toegankelijk en bijzonder onderwijs.  
 
Een ander deel van de bijeenkomst zal gaan over de Participatiewet en de Quotumwet en welke gevolgen deze hebben voor het primair en voortgezet onderwijs. Voor meer informatie kijkt u op de website van VOS/ABB. 
 
© Nationale Onderwijsgids