Logo_rijksoverheid

De nieuwe app ‘Informatie Rijksoverheid’ moet bijdragen aan meer informatie op maat. Vandaag heeft de Rijksoverheid een versie van de app uitgebracht die nog in ontwikkeling is. De Rijksoverheid zoekt testers om de app verder te ontwikkelen. In de app kunt u onderwerpen selecteren die uw wilt volgen, bijvoorbeeld basisonderwijs. 

In de app kunt u onderwerpen selecteren die u wilt volgen: van Koopwoning tot Pensioen. En van Basisonderwijs tot Verkeer en vervoer. Vervolgens ontvangt u alleen berichten over ontwikkelingen binnen ‘uw’ onderwerpen. Bijvoorbeeld over wetgeving die in werking treedt, voorzieningen die wijzigen. Of plannen van de regering. Zo hoeven gebruikers maar één keer aan te geven waarin ze geïnteresseerd zijn. Ze blijven vervolgens automatisch op de hoogte van actuele ontwikkelingen.

De app is één van de initiatieven van de Rijksoverheid om informatie beter aan te laten sluiten op de informatiebehoefte van mensen. Het ministerie van Algemene Zaken (AZ) heeft de app ontwikkeld. Met deze app blijven mensen eenvoudig op de hoogte van informatie van de Rijksoverheid. Het ministerie van AZ zoekt mensen die de app willen testen. En die mee willen denken met de ontwikkeling ervan.

© Nationale Onderwijsgids