Normal_maxima

Koningin Máxima zal op vrijdag 12 juni aanwezig zijn bij de opening van het PO-Raad congres ‘Kennis voor morgen’. Zij zal als initiatiefneemster van het programma ‘Kinderen Maken Muziek’ een toespraak houden over het belang van het leren bespelen van een muziekinstrument. Dit is een belangrijk thema dat aansluit op de vraag die op het congres van de sectororganisatie voor het primair onderwijs centraal staat: hoe bereiden wij onze kinderen voor op de toekomst?

Het programma ‘Kinderen Maken Muziek’ is op initiatief van Koningin Máxima in het leven geroepen door het Oranje Fonds en het Fonds voor Cultuurparticipatie en heeft als doel zoveel mogelijk kinderen in Nederland in aanraking te laten komen met een muziekinstrument en ze samen muziek te laten maken. De PO-Raad verleent als voorstander van goed cultuur- en in het bijzonder muziekonderwijs haar volledige medewerking aan het project.

Naast Koningin Máxima zullen ook professor Frits van Oostrom en de voorzitter van de PO-Raad, Rinda den Besten, het woord nemen tijdens de opening van het congres. Daarna is er een gevarieerd aanbod van lezingen, masterclasses en workshops gericht op schoolbestuurders en -leiders, leraren en andere onderwijsprofessionals in het primair onderwijs. Naast cultuuronderwijs zijn onder meer transparantie, leiderschap, ICT en gezonde leefstijl thema’s die aan bod zullen komen. Ook is er een informatiemarkt met voor het primair onderwijs relevante aanbieders en presentaties en bestaat er ruime gelegenheid om te netwerken en ervaringen te delen met elkaar.

De dag zal op toepasselijke wijze muzikaal omlijst worden met een optreden van musicerende basisschoolkinderen en vindt plaats op locatie Papendal bij Arnhem. Aanmelden kan via het webformulier op www.poraad.nl.

© Nationale Onderwijsgids