Normal_andre_kuipers_iss

Astronaut André Kuipers zet zich als ambassadeur van het Techniekpact in om basisschoolleerlingen te inspireren voor wetenschap en techniek. Hiervoor verzorgt Kuipers collegetours. De Techniekpact wil met deze tours ervoor zorgen dat voldoende jongeren kiezen voor een bèta technische opleiding. Op 10 april komt de collegetour in Groningen. Dit meldt de Rijksuniversiteit Groningen. 

Op de universiteit van Groningen op vrijdag 10 april, krijgen ruim 250 basisschoolleerlingen uit de regio de kans om hun vragen aan André Kuipers te stellen. In het middagprogramma kunnen de leerlingen samen met de leerkrachten verschillende activiteiten uitoefenen, zoals proefjes in het universiteitsmuseum of uitleg over de sterren en planeten in het Mobiel Planetarium.

De Techniekpact verwacht dat er over een aantal jaren meer jongeren nodig zijn met een bèta technische vaardigheden. Door jongeren op een vroege leeftijd in aanraking te laten komen met wetenschap en techniek zouden zij sneller een positieve keuze maken voor deze richting. Het college van Kuipers is ook de aftrap van het project 'W&T de regio in' van het Wetenschapsknooppunt Noord-Nederland. In het project mogen honderden scholen in 2015 kosteloos kennismaken met het Wetenschapsknooppunt. Meer informatie hierover is te vinden op de website.

© Nationale Onderwijsgids