Normal_slachtoffer_mishandeling_vrouw_denken_ziek

Een vader heeft de lerares van zijn kind mishandeld. De juf van de Haagse Algemene Hindoe-basisschool werd meerdere keren geslagen en de boze vader probeerde haar bij de keel te grijpen. Enkele kinderen waren getuige van de uitbarsting van de vader. De leerkracht heeft aangifte gedaan en zou nu getraumatiseerd thuis zitten. Dit meldt de Telegraaf.

De vader kwam te laat voor het tienminutengesprek, omdat de gesprekken over zijn andere kinderen waren uitgelopen. De juf was inmiddels al met andere ouders in gesprek en verzocht de vader een andere afspraak te maken. Hierop ging de ouder door het lint en viel de leerkracht aan. “De lerares is na aangifte bij de politie medisch onderzocht. Er is een politiezaak van gemaakt, de vader wordt gedagvaard. Ouders moeten met hun handen van ons personeel afblijven”, zegt directeur Gokoel van de basisschool. Het incident zou een week geleden hebben plaatsgevonden.

De ouders zijn geïnformeerd over het incident en voor de kinderen die getuige waren is hulpverlening aangevraagd. Op de school in Den Haag heeft al eerder een mishandeling plaatsgevonden. Twee werknemers van de school zijn daarbij geslagen door de zus van twee schoolgaande broertjes. Vorige week werd ook al een juf van een basisschool in Zwolle mishandeld door een ouder. 

© Nationale Onderwijsgids