Normal_vrouwe_justitia_justitie_recht

(Novum) - Een 21-jarige student uit Berghem die als stagiair gymles gaf op drie basisscholen in Arnhem en Rheden, heeft negen meisjes betast in hun kruis en soms ook bij hun borsten. De rechtbank in Arnhem vindt dat bewezen en legde hem maandagochtend een tienjarig verbod op om sportles te geven aan minderjarigen als beroepskracht of vrijwilliger.

Bovendien kreeg de ex-stagiair een jaar cel, waarvan acht maanden voorwaardelijk. De straf is ook voor seks waarvan tegen de zin van zijn nog altijd minderjarige vriendin een filmpje werd gemaakt. De officier van justitie had een jaar cel mr geist. De rechtbank weegt mee dat het betasten van nog twee meisjes niet bewezen is en dat het minderjarige meisje nog altijd zijn vriendinnetje is.

De stagiair was bijna klaar met zijn studie en hij was als ouderejaars ook aanspreekpunt voor enkele andere gymstagiairs op een basisschool in Arnhem-Zuid. Na een gymles op 23 maart 2014 en pauzesport op 24 maart, bespraken meerdere meisjes met elkaar hoe de meester hen had betast. Daarop ging het vuurtje lopen en spraken diverse meisjes met een leerkracht, ouders en later ook met een directeur. De school deed aangifte, waarna ook meldingen van de andere scholen kwamen. Bij een van die scholen had hij al een waarschuwing gehad dat er een klacht was geweest.

De aspirant-leraar zou de meisjes in hun kruis hebben aangeraakt als hij ze op zijn rug nam, optilde, opving en ondersteunde bij oefeningen en in het materiaalhok. Hij ontkent alles, wat de rechtbank zorgen baart. Hij moet daarom zolang nodig is, binnen de komende tien jaar ook behandeling volgen. Hij is gestopt met zijn opleiding.