Normal_napoleon_friedland

Ruim vierduizend kinderen van basisscholen uit Almelo worden betrokken bij een educatieproject over de Franse tijd van het Historisch Festival. De kinderen uit groepen 5 tot en met 8 krijgen tijdens het project onder andere geschiedenislessen en een kinderboekje over de veldtocht van een Almelose weverszoon. Alle scholenorganisaties in Almelo werken mee aan het project. Dit meldt Tubantia.

Twee jaar geleden is Edwin Groenendal van het Historisch Festival Almelo (HFA) begonnen met het educatieproject voor basisscholen. Het festival laat zien hoe het leven in de Franse tijd, van 1795 tot 1815, was. Komende woensdagmiddag houdt de organisatie een workshop voor de leraren van de basisscholen die de kinderen enthousiast moeten maken voor de tweede editie van het evenement.

De docenten zullen de leerlingen tijdens het project niet alleen vertellen over de gebeurtenissen in die tijd, maar ook hoe het leven in Almelo er toen uitzag. Het hoogtepunt voor de scholieren zou het bezoek van een re-enactor zijn, een acteur verkleed in de kledingdracht van toen. Het HFA vindt dit jaar plaats in het weekend van 17, 18 en 19 april in het Schelfhorstpark. 

© Nationale Onderwijsgids