Normal_schoolplein_spelen

De Zwolse basisschool waar dinsdag een lerares werd mishandeld door een moeder, houdt vanochtend een bijeenkomst voor alle ouders. Onder de ouders leven gemengde gevoelens over het incident. De directie van basisschool De Toonladder wil geen uitspraken doen omdat het politieonderzoek nog loopt. Dat meldt De Stentor.

Wat er precies voorafging aan de mishandeling van de docente is vooralsnog onduidelijk. De lerares zou een discussie met de moeder over haar kind hebben gehad waarbij de gemoederen hoog opliepen. De 33-jarige moeder greep de lerares bij de keel. De docente raakte kort buiten bewustzijn en liep verwondingen op aan haar hals. De mishandeling gebeurde op het moment dat de school uitging. Leerlingen, ouders en andere docenten hebben het incident zien gebeuren.

De reacties onder ouders lopen uiteen. De meeste ouders keuren geweld absoluut af maar er is ook begrip. Een ouder weet te vertellen dat de vrouw boos zou zijn geweest omdat de juf haar dochter de vorige dag hardhandig had aangepakt. Volgens andere ouders was het meisje mogelijk slachtoffer van pesterij waarbij de docente niet ingegrepen zou hebben. Ouders die willen napraten over het voorval kunnen vanochtend op de bijeenkomst terecht.

Politie en justitie nemen de zaak hoog op omdat het slachtoffer op het moment van de mishandeling een publieke functie bekleedde. De vrouw wordt versneld voor de rechter gebracht, zo meldt de politie. Bovendien kan zij een straf krijgen die drie keer hoger uitpakt dan bij vergelijkbare mishandelingszaken.

© Nationale Onderwijsgids