Normal_symbaloo

Vandaag vervult Symbaloo een wens van haar gebruikers en lanceert een iPad app. Gebruikers hebben met deze app nu ook op hun iPad toegang tot hun favoriete websites die ze op Symbaloo hebben verzameld. Een steeds grotere groep internetgebruikers blijkt behoefte te hebben aan een visuele interface voor hun favorieten, die nu ook via een iPad app gebruikt kan worden.

Symbaloo is voor haar gebruikers 'hun thuis van het internet' en staat meestal ingesteld als startpagina. Alle handige of leuke websites die ze ooit zijn tegengekomen bewaren ze op Symbaloo. Omdat instellingen automatisch worden gesynchroniseerd met de iPad versie, is een zojuist toegevoegde link direct op elk apparaat beschikbaar.
 
Met de iPad app kan elke site, artikel of product die in de Safari browser wordt bezocht met 2 klikken worden toegevoegd aan het Symbaloo account. Deze link wordt ook gesynchroniseerd met de web-versie.
 
Inloggen kan met een eigen Symbaloo account, maar ook met Google of Facebook.
 
“Veel gebruikers gaan op zoek naar een app voor de beste gebruikservaring” aldus Coen Baars, Lead developer bij Symbaloo. “Voor elk populair mobiel apparaat bieden we nu een app aan.”
 
Interface
Symbaloo hanteert - net als de iPad - een blokjes interface met gekleurde iconen en logo’s. De Symbaloo iPhone app werd in 2012 nog afgekeurd door Apple omdat de tech-gigant vond dat dit verwarrend kon zijn voor gebruikers. Inmiddels mag Symbaloo haar blokjes met afgeronde hoeken wel gebruiken in de iOs apps, een design dat Symbaloo al gebruikt sinds de lancering in 2007.
 
De homebutton van Symbaloo wordt gebruikt voor meerdere functies, en gedraagt zich vergelijkbaar met de homebutton van de iPad. Bij een klik krijgt de gebruiker toegang tot zijn lijst met webmixen (collecties van blokjes), en bij ingedrukt houden kan de gebruiker blokjes verplaatsen of verwijderen.
 
De app is gratis en bevat geen reclame of in-app payments.

Links:
App download
Symbaloo
Intro video
Symbaloo onderwijs
Enthousiaste reacties van gebruikers op Facebook.

Over Symbaloo
Symbaloo is een gratis online applicatie die dient als startpagina. Gebruikers op visuele wijze hun favoriete websites organiseren, bezoeken en delen met anderen.
 
Symbaloo is in 2007 opgericht in Delft en opende in 2010 een kantoor in Amerika. De 6 miljoen gebruikers komen vooral uit Amerika, UK, Spanje, Frankrijk, Duitsland en Nederland. Symbaloo is beschikbaar in 13 talen.

(Dit is een advertorial)