Normal_kind_werken_jong_studeren

(Novum) - Bijna honderd bedrijven in ons land hebben donderdag een wel heel speciale baas. Kinderen tussen de 8 en 16 jaar oud nemen voor een dag de plek in van onder anderen de directeur van Artis, de commissaris van de Koning, de hoofdredacteur van RTL Nieuws, de burgemeester van Eindhoven en de directeur van het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam.

Het project Baas van Morgen is een initiatief van JINC, een organisatie die kinderen helpt naar een goede start op de arbeidsmarkt. In ons land leven meer dan vijfhonderdduizend kinderen onder de armoedegrens, dat is een op de negen. Ze groeien vaak op in wijken met veel werkloosheid en laagopgeleiden. Hierdoor zien ze te weinig wat hun mogelijkheden zijn op de arbeidsmarkt, stelt JINC.

Door een 'bliksemstage' van een dag willen de organisatie en alle deelnemende bedrijven laten zien hoe belangrijk het is voor 'al het talent van morgen' om een goed begin te krijgen op de arbeidsmarkt. Scholieren uit onder meer Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Almere schuiven als 'baas' aan bij een vergadering, spreken medewerkers toe of doen mee aan een brainstorm.