Logo_images__6_

Vandaag gaan op alle scholen in Nederland de Nationale Voorleesdagen van start met het Nationale Voorleesontbijt. In de twaalfde editie van de Voorleesdagen is er bijzondere aandacht voor de rol van vaders. Bekende Nederlandse vaders als Eric Corton, Bastiaan Ragas en Beau van Erven Dorens lezen daarom deze ochtend voor uit het prentenboek 'Boer Boris gaat naar zee'. Ook prinses Laurentien, voorzitter van de Stichting Lezen & Schrijven, leest voor aan kinderen uit groep 1 en 2 in de bibliotheek in Hoorn. Dit meldt de NOS.

De Nationale Voorleesdagen worden georganiseerd door de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CNPB) en duren nog tot 31 januari. Deze periode wordt er extra veel voorgelezen op basisscholen, kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en in bibliotheken. Het doel van de campagne is om het voorlezen aan jonge kinderen te stimuleren. Niet alleen in het onderwijs maar juist ook thuis. Uit onderzoek blijkt namelijk dat ouders de grootste invloed hebben op het leesplezier van hun kinderen.

Dit jaar heeft de campagne als bijzondere missie om vaders aan te sporen meer te gaan voorlezen. Uit onderzoek blijkt dat zij veel minder vaak voorlezen aan hun kinderen dan moeders. Daarom lezen vanochtend een groot aantal bekende vaders voor op scholen en bij kinderopvangorganisaties.

Onder meer minister Stef Blok, staatssecretaris Dekker van Onderwijs en staatssecretaris Van Rijn van Volksgezondheid,  auteur Ronald Giphart, artiest Jeffrey Spalburg en Bram van der Vlugt doen mee aan het ontbijt. Zij lezen voor uit het prentenboek Boer Boris gaat naar zee van Ted van Lieshout en Philip Hopman. Het boek werd verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2015.

© Nationale Onderwijsgids