Normal_fahim__wettekst__39_
Op woensdag hebben 3000 Nijmeegse basisschoolkinderen een zelf opgestelde wettekst aan de Commissaris van de Koning en Gedeputeerde Annemieke Traag van Provincie Gelderland aangeboden. Kinderen krijgen te maken met de gevolgen van klimaatverandering en oprakende fossiele brandstoffen. Omdat er weinig rekening wordt gehouden met hun wensen hebben ze een wettekst voor een duurzame toekomst opgesteld. De wettekst is onderdeel van de campagne #benjijopgewekt. Dit meldt Slim opgewekt. 
 
3.000 basisschoolkinderen zijn de actie #benjijopgewekt begonnen. Deze actie is een speurtocht naar duurzaamheid. Gedurende vijf weken leren de kinderen over duurzaamheid én vertellen zij volwassenen waarom dit zo belangrijk is. Het zijn de kinderen van nu die ten volle te maken krijgen met de gevolgen van klimaatverandering en oprakende fossiele brandstoffen. Zij zijn de generatie waar de huidige generatie een voorschot van neemt. Toch wordt weinig tot geen rekening gehouden met hun wensen.
 
3000 basisschoolleerlingen uit Nijmegen hebben daarom een eigen wettekst opgesteld waarin staat hoe zij een duurzame toekomst willen realiseren. Acht leerlingen hebben woensdag op het podium in het Provinciehuis gestaan. Daar hebben ze de commissaris van de Koning vertelt wat zij willen voor de toekomst. Tijdens de statenvergadering hebben ze een boekje en een hele grote poster met de wettekst overhandigd. Deze actie is georganiseerd door Slim opgewekt. 
 
© Nationale Onderwijsgids