Normal_beatrix__3_
Prinses Beatrix bezoekt de kinderrechtentop die vandaag in de Hooglandse Kerk in Leiden wordt gehouden. Unicef Nederland en het Kinderrechtencollectief organiseren de conferentie in het kader van het 25–jarige bestaan van kinderrechten. Vandaag is het internationale Dag van de Rechten van het Kind. In de Eerste Kamer vindt er een debat tussen kinderen en de Kinderombudsman plaats. Dit meldt de Telegraaf. 
 
Op de conferentie in Leiden wordt stilgestaan bij de invloed van het VN-kinderrechtenverdrag op de positie van het kind. Er is aandacht voor wat er de afgelopen jaren al bereikt is en wat er nog bereikt moet worden. Op de top komen kinderen, jongeren, wetenschappers en andere professionals bijeen om te discussieren en werksessies te houden over de vraag hoe het kinderrechtenverdrag verder verankerd kan worden in de maatschappij. 
 
Vandaag zal er ook een debat in de Eerste Kamer plaatsvinden. 75 kinderen van tussen de negen en de twaalf jaar oud zullen verbaal de zwaarden kruisen met elkaar en met de Kinderombudsman Marc Dullaert. De kinderen vragen aandacht voor de rechten van het kind, zowel in Nederland als wereldwijd, door mee te doen aan Kinderen in de Kamer. 
 
© Nationale Onderwijsgids