Logo_ntrmail_logo

Hoe leer je kinderen verstandig omgaan met internet? De thuiscursus Mediaopvoeding geeft het antwoord op deze vraag. Kinderen groeien op met internet, tablets en smartphones. De mediasamenleving biedt hen kansen en leidt tegelijkertijd ook tot vragen over de rechten, plichten en mogelijkheden van kinderen, hun opvoeders en media. Deze thema's worden behandeld in de cursus. Dit meldt de NTR Academie. 

Van 21 tot en met 28 november is het de Week van de Mediawijsheid. Tijdens deze week vraagt Mediawijzer.net aandacht voor het belang van mediawijsheid voor kinderen en hun omgeving. De NTR doet daar ook aan mee. De thuiscursus Mediaopvoeding gaat die week online op www.ntracademie.nl en wordt ook als televisieprogramma uitgezonden in de NTR Academie in de middag op donderdag 27 november om 16.10 uur op NPO2. 
 
Op www.ntracademie.nl leren ouders hoe ze hun kinderen kunnen begeleiden op internet. Anja Plevier is mediacoach en geeft lessen over veilig internet en ouderavonden over mediawijsheid. Aan de hand van herkenbare situaties en voorbeelden laat ze zien hoe ouders mediaopvoeding onderdeel kunt maken van de dagelijkse routine in hun gezin. In de tienstappencursus komen onder meer aan bod: games, sociale media, internet en seks, cyberpesten en afspraken maken.
 
© Nationale Onderwijsgids