Logo_logo_kanteel
Vandaag geven directeur van basisschool ‘t Ven en manager Kinderopvang van Kanteel op Kindcentrum ‘t Ven te Rosmalen het startsein voor de ondersteuning van Villa Pardoes. Villa Pardoes biedt een onvergetelijke gratis vakantie aan gezinnen met een ernstig ziek kind. In het bijzijn van ruim 200 kinderen, ouders en Pardoes zelf, deponeren twee kind-ambassadeurs van de BSO de eerste zakken met kleding en schoenen in de kledingcontainer. Dit meldt Kanteel Kinderopvang. 
 
Minimaal 28 locaties van Kanteel Kinderopvang gaan een jaar lang samen met de scholen kleding en schoenen inzamelen. In een kledingcontainer op het terrein buiten of in een kartonnen box in het kindcentrum/locatie. Met de opbrengsten van de verzamelde kleding en schoenen helpen ze mee aan de financiering van de uitbreiding van Villa Pardoes. Van jaarlijks 400 naar 600 gezinnen. Zodoende kan de huidige wachttijd  van 6 maanden aanzienlijk verkort worden. 
 
Door samen met de scholen Villa Pardoes te ondersteunen geeft Kanteel Kinderopvang een positieve impuls aan de samenwerking binnen de kindcentra en dragen we bij aan maatschappelijke betrokkenheid. De activiteiten van Villa Pardoes sluiten goed aan bij de missie en het motto van Kanteel ‘Kinderen zijn de toekomst’. 
 
Villa Pardoes (2000) biedt een onvergetelijke gratis vakantie. Voor gezinnen met een ernstig, mogelijk levensbedreigend ziek kind van 4 tot en met 12 jaar. Villa Pardoes bestaat uit acht ruime vakantiewoningen, aan elkaar geschakeld rondom een grote centrale ruimte. Het gebouw heeft de vorm van een slakkenhuis. Kinderen kunnen er in een veilige en kleurrijke omgeving spelen. Ouders ontmoeten er lotgenoten. Ze kunnen er hun verhaal vertellen en ervaringen delen. Villa Pardoes bestaat dankzij de inzet van een groot aantal vrijwilligers en sponsoren.
 
© Nationale Onderwijsgids