Logo_logo
De provincie Groningen draagt 75.000 euro bij aan de Energy Challenges scholencompetitie. Leerlingen van basisscholen en middelbare scholen worden bij de Energy Challenges uitgedaagd om slim met energie om te gaan. Er doen dit schooljaar 23 scholen uit Groningen mee aan de competitie. Dit meldt de provincie Groningen. 
 
Tijdens de Energy Challenges leren de leerlingen over energie. Daarnaast besparen scholen die meedoen aan de competitie op de energierekening van de schoolgebouwen, omdat deze energiezuiniger gemaakt worden. De Energy Challenges hebben ook tot doel om meer enthousiasme en begrip te kweken onder jongeren voor het belang van energiebesparing en de overgang naar duurzame energie. De stichting hoopt ook dat door de Energy Challenges meer leerlingen kiezen voor een opleiding in de energie en de techniek.
 
De Energy Challenges Groningen voor het schooljaar 2014-2015 gaan op 16 januari van start. Dit jaar doen er 23 scholen uit Groningen mee met een gezamenlijk leerlingenaantal van ongeveer 7000 tot 7500. Het is de bedoeling dat de kosten van de competitie betaald worden door de besparingen op de energierekening die de deelnemende scholen realiseren. Gemiddeld bespaart een school 15 procent op de energierekening. De helft van de besparing wordt in een fonds gestort en hieruit worden de directe kosten voor de competitie betaald. De Energy Challenges bestaat echter nog maar kort en het fonds is dus nog niet genoeg gespekt. De provincie Groningen, Gasterra, GasUnie, Energy Valley Topclub en de Hanzehogeschool Groningen en andere partijen leggen daarom bedragen bij.  
 
© Nationale Onderwijsgids