Normal_sinterklaas__2_

(Novum) - In de eerste aflevering van het Sinterklaasjournaal (NTR) is dinsdagavond duidelijk geworden dat het uiterlijk van de pieten vooralsnog niet is veranderd. Veel scholen besloten de keuze van het Sinterklaasjournaal af te wachten en als voorbeeld te nemen voor hoe de pieten eruit zullen zien bij hun Sinterklaasviering.

De eerste aflevering van het Sinterklaasjournaal is fors beter bekeken dan de eerste aflevering van vorig jaar. Er keken dinsdagavond 880 duizend mensen naar het journaal, meldt Stichting Kijkonderzoek (SKO) woensdagochtend. Dat is bijna de helft meer dan vorig jaar. Toen werd het Sinterklaasjournaal door iets meer dan zeshonderdduizend mensen bekeken. Alle ogen waren dit jaar op het Sinterklaasjournaal gericht, omdat iedereen wilde weten welke kleur de Zwarte Pieten zouden hebben. Vooralsnog zijn de Pieten in het Sinterklaasjournaal dus zwart.

In het Sinterklaasjournaal refereerde presentatrice Dieuwertje Blok aan de actuele discussie over Zwarte Piet. "De allerbelangrijkste vraag van de hele wereld is: komen de pieten ook mee?", vroeg ze de goedheiligman. "Sommige mensen vinden piet namelijk maar ouderwets." "Daarom neem ik ze juist mee", zei Sinterklaas. "Het wordt weer ouderwets gezellig in Nederland. Dat is al honderden jaren zo geweest."