Normal_potloden--kantoor--potlood--kunst_375529

Het voorval op basisschool Weilust in Breda waarbij een leerling van groep 8 een klasgenootje stak met een potlood was een uit de hand gelopen plagerij. Dat zegt bestuursvoorzitter Frank van Esch van de Stichting Katholiek Onderwijs Breda (INOS). De voorzitter wil, zonder de zaak te bagatelliseren, ouders en leerlingen geruststellen dat het om een eenmalig incident gaat. Dit meldt BN DeStem.

“We praten over groep 8, met twee pre-puberende jongens die naast elkaar zitten, ook nog eens vriendjes van elkaar. De een begint te prikken, de ander prikt terug. En dan loop het onbedoeld uit de hand”, licht Van Esch toe. De jongen die door zijn vriendje gestoken werd, raakte lichtgewond aan zijn hals of nek. De schooldirecteur, tevens gediplomeerd EHBO'er, liet voor de zekerheid een ambulance komen die het kind naar het ziekenhuis bracht. Hierdoor ontstond nogal wat commotie en publiciteit. “De berichtgeving was correct”, zegt Van Esch, “maar het lijkt al gauw alsof het oorlog is op zo'n school. Ik loop al een tijdje mee in dit vak en verzeker je dat het incident betreft”.

De jongen die zijn klasgenootje heeft geprikt is met zijn ouders meegegaan naar het politiebureau. Van het ziekenhuis heeft de politie begrepen dat het slachtoffertje weer naar huis kon nadat het wondje was schoongemaakt. De jongen kon de volgende dag gewoon naar school. De andere jongen blijft voorlopig thuis. Volgens een bestuurslid van de school is dat standaardprocedure: “De komende weken gaan we bekijken of er meer aan de hand is, nu is het vooral belangrijk dat de rust terugkeert”. Om de andere ouders van leerlingen van groep 8 gerust te stellen werd diezelfde avond nog een bijeenkomst georganiseerd op de school om hen te informeren over het voorval.

© Nationale Onderwijsgids