Normal_img_0469

Op maandag 17 november vindt het congres 'De NSGK Speeltuinbende komt eraan!' plaats. Het congres is in de eerste plaats voor ambtenaren, beleidsmedewerkers en ondernemers om hen te informeren over toegankelijkheid en samenspelen. NSGK heeft een aantal panelleden uitgenodigd om ieder vanuit hun eigen invalshoek ervaring en kennis te delen.

Zes deskundigen gaan aan de hand van stellingen in op wat samenspelen kan opleveren. En wat je kunt doen om samenspel te bevorderen. Marieke van Kan van de gemeente Nijmegen vertelt over de realisatie van “samenspeelplekken” in de openbare ruimte, Rinske Jurgens van het Maritiem Museum deelt haar ervaringen met de toegankelijke kinder-doe-tentoonstelling Professor Plons en Jan Geurts van Stichting Zet Brabant onderstreept het belang van zowel fysieke als sociale toegankelijkheid.

Eerste Kamerlid Anne Koning belicht toegankelijkheid en samenspelen uit oogpunt van stadsontwikkeling en ontwerper Anke Wijnja gaat in op de vraag hoe natuurspeelplaatsen toegankelijk gemaakt kunnen worden voor kinderen met en zonder beperking. Francis Herbers is deze middag aanwezig als lid van de NSGK Speeltuinbende. Als moeder van Koen (spina bifida en rolstoelafhankelijk) weet zij hoe belangrijk samenspelen is voor een kind met een handicap.

Tot slot zal de uitreiking plaatsvinden van de allereerste Pleisureworld NSGK Speeluinbende Award. De winnaar mag zich een jaar lang ‘De beste samenspeelplek van Nederland’ noemen. Het congres vindt plaats op maandag 17 november na afloop van de Nationale Netwerk Lunch en tijdens Recreatie Vakbeurs Gorinchem. Meer informatie en aanmelden: pleisureworld.nl/events.

© Nationale Onderwijsgids