Normal_vlag_duitsland_wapperend

Vanaf volgend jaar zullen twee basisscholen in het Groningse Oldambt Duitse les gaan geven in groep 7 en 8. Wethouder van onderwijs Bard Boon wil de kinderen daarmee voorbereiden op de Duitse arbeidsmarkt. Welke twee scholen Duits gaan geven is nog niet bekend. Vooralsnog gaat het om een proef. Dit meldt NU.nl

De gemeente zal de twee scholen aanwijzen die vanaf augustus elke week Duitse les zullen geven aan de twee hoogste klassen. Wethouder Boon vindt dat niet vroeg genoeg begonnen kan worden met het interesseren van jeugd voor Duitsland. “Het is ambitieus maar ik vind dat als deze generatie straks werk zoekt ze ook over de grens aan de slag moet kunnen. Daarbij is spreken en verstaan van Duits onontbeerlijk”.

Boon hoopt dat de proef slaagt en dat de taallessen een structureel onderdeel van het onderwijsaanbod zullen worden. “We hebben al contact met scholen over de grens. Hoe de lessen er exact uitzien, wordt nu nog uitgewerkt”, zegt de wethouder. Oldambt is de eerste gemeente in de provincie Groningen die Duitse taal op de basisschool wil invoeren. Vijf scholen hebben zich al aangemeld voor het taalproject.
 
© Nationale Onderwijsgids